BrandenInHout.nl

Over Anne Guezen

Als kleine jongen hield ik al van dingen maken van hout. De creativiteit die je kwijt kunt bij het werken met hout zijn enorm, eigenlijk heeft iedereen wel eens was met hout gedaan.
De liefde voor het dingen maken van hout is altijd gebleven. De ruimte in en om mijn huis beperken echter wel heel erg de mogelijkheden, ik probeer het daarom klein te houden.
Ik hou er van om de dingen die ik maak een persoonlijke touch te geven. Daardoor moest ik denken aan mijn tijd bij de scouting waar ik leerde om met een gloeiend hete spijker mijn naam in mijn houten dasring te branden. Dat werkte .... een beetje

Ik heb toen een professionele
pyrografie soldeerbout gekocht. Ook dat werkt, maar al snel had ik mijn vingers meerdere keren gebrand omdat ik te snel de tip wilde veranderen. De tijd van warm worden en afkoelen is voor mij te lang om lekker te werken.
Vervolgens heb ik een Peter Child pyrografieset aangeschaft met regelbare temperatuur en er ging een wereld voor mij open en ik ben aan het branden geslagen. Ongeveer alles wat ik maakte werd voorzien van een brandschildering. Zo kun je van een simpele plantenbak iets unieks maken.

Ik ben aan het branden geslagen en heb vele werkstukken gemaakt, varierend van gebruiksvoorwerpen tot "kunst".
Een kleine impressie van wat ik gemaakt heb en wat je eventueel ook zelf kunt maken tijdens een workshop, is te zien op deze pagina.

Mocht je meer willen zien van wat ik gemaakt heb en waar ik mee bezig ben, volg me dan op Instagram (BrandenInHout.nl).

Mocht je iets willen kopen, neem dan gerust contact met me op. Een beetje verkoop kan ik goed gebruiken om mijn hobby te bekostigen.

Groetjes Anne