BrandenInHout.nl


WorkshopsBrander met regelbare temperatuur van Peter Child

Houtbranden is een leuke, creatieve en ontspannende activiteit die je heel goed ook zelf eens kunt proberen. Maak je eigen boekenlegger, onderzetter, kaart die je per post kunt versturen of een waar kunstwerk. De workshop is geschikt voor volwassenen en kinderen.

Ik kan de workshop bij jou thuis geven, ik neem dan alle materialen mee. Mocht je zelf iets van onbehandeld hout hebben, dan kunnen we dat ook gebruiken.

De kleine workshop (2 uur):
De beschikbare materialen voor de workshop zijn van berken multiplex:
  • Kerstbal: diameter van 7 cm, 2 mm dik
  • Boekenlegger: 3,2 x 12 cm, 2 mm dik
  • A6 plankje (ansichtkaart): 10,5 x 14,8 cm, 3 mm dik

Voor een workshop van ongeveer 2 uur, voor 1 deelnemer reken ik 45 euro. Per extra deelnemer komt daar 25 euro bovenop. Op dit moment heb ik 4 branders met regelbare temperatuur (zie foto), daarom is de workshop voor maximaal 4 personen.

De grote workshop (4 uur):
De materialen die bij de kleine workshop vermeld staan kun je ook gebruiken bij de grote workshop. Daarnaast zijn er ook de volgende materialen beschikbaar:
  • A4 plankje: 21 x 29,7 cm, 3 mm dik

Voor een workshop van ongeveer 4 uur, voor 1 deelnemer reken ik 65 euro. Per extra deelnemer komt daar 45 euro bovenop. Op dit moment heb ik 4 branders met regelbare temperatuur (zie foto), daarom is de workshop voor maximaal 4 personen.

Workshop A5 notitieboek (4 uur):
De A5 notitieboeken worden gemaakt van 2 stuks A5 plankjes van 3 mm dik. Aan de linkerzijde zijn gaatjes geboord waar in totaal 6 losse boekbindringen doorheen kunnen. A5 lijkt een standaard maat, maar als je gaat kijken naar A5 ringband papier, dan zul je zien dat de maten nogal uiteen lopen. Afhankelijk van welk papier je wilt gebruiken zullen we de maten van de notitieboeken bepalen.

Voor een workshop van ongeveer 4 uur, voor 1 deelnemer reken ik 70 euro. Per extra deelnemer komt daar 50 euro bovenop. Op dit moment heb ik 4 branders met regelbare temperatuur (zie foto), daarom is de workshop voor maximaal 4 personen.

Locatie workshop:
Voor een workshop op locatie, binnen een straal van 15 kilometer van 't Harde of in Zwolle, reken ik geen reiskosten.

De workshop kan ook gegeven worden bij Glasatelier
Zwolle aan de Esdoornstraat 3 in Zwolle, daar wordt dan wel 15 euro extra voor in rekening gebracht.

Inhoud van de workshop:
De workshop is opgebouwd in een aantal stappen:
1. Uitleg over branden in hout
2. Keuze van het ontwerp om in te branden
3. Voorbereiden van het hout
4. Overzetten van het ontwerp op het hout
5. Uitleg over apparatuur en veiligheid
6. Ontwerp in het hout branden

Ik heb een aantal ontwerpen die je kunt gebruiken voor de workshop, maar het leukste is je eigen ontwerp te gebruiken. Maak het niet meteen te ingewikkeld er gaat meer tijd in het branden zitten dan je zou denken, het branden is niet hetzelfde als tekenen met een potlood.

Hoeveel tijd kost het je om je ontwerp netjes over te trekken? Reken dan zeker 3 tot 4 keer zoveel tijd voor het inbranden. Wil je schaduw effecten toevoegen, dan zit je zeker op 5 a 6 keer die tijd.

Als je het voor het eerst gaat doen, hou het dan op een tekst of een simpele lijntekening. Om de tijd van de workshop nuttig te gebruiken adviseer ik als voorbereiding een ontwerp te maken en deze uit te printen. Je kunt hem ook naar mij mailen zodat ik kan inschatten of hetgeen jij wilt haalbaar is binnen de tijd van de workshop.Lijkt het je leuk om een workshop te volgen of wil je wat meer informatie, stuur dan een email naar
info@BrandenInHout.nl

Groetjes, Anne